1.Prowadzenie gospodarki magazynowej w zakresie magazynów: żywnościowego , materiałów pozostałych oraz darowizn zgodnie z obowiązującą instrukcją magazynową i instrukcją dotyczącą komputerowego programu magazynowego. 2.Zamawianie i przyjmowanie towarów do magazynu, uczestnictwo w odbiorze ilościowym i jakościowym, sporządzanie odpowiedniej dokumentacji 3.Wydawanie towarów z magazynu i wystawianie dowodów rozchodowych 4.Przestrzeganie terminów ważności i trwałości towarów oraz terminów zwrotów opakowań 5.Prowadzenie dokumentacji magazynowej w sposób prawidłowy i rzetelny z zastosowaniem zasad obowiązujących w stosunku do dowodów księgowych. 6.Ponoszenie odpowiedzialności materialnej za powierzone towary i środki 7.Uzgadnianie stanów faktycznych materiałów i części znajdujących się w magazynie z zapisem w kartotece oraz stanów wartościowych z działem księgowości. 8.Sporządzanie zestawień ilościowo wartościowych na koniec każdego miesiąca i przekazywanie do działu księgowości 9.Prowadzenie właściwej gospodarki magazynowej, przestrzeganie normatywnych zapasów magazynowych, mając na uwadze względy gospodarności i oszczędnościowe 10.Niedopuszczanie do powstawania nadmiernych zapasów i składanie zamówień na zakup niezbędnych artykułów żywnościowych 11.Kalkulacja wartości posiłków, w tym posiłków wydawanych w ramach działalności pozostałej 12.Wyliczanie stawek żywieniowych dziennych i pilnowanie realizowania zamówień z przyjętą stawką dzienną.
|